خط تولید زغال فشرده

هزینه راه اندازی خط تولید زغال فشرده در کشور به دلیل ارزان و فراوان بودن مواد اولیه سود بسیار خوبی را به همراه دارد.

مناسب ترین زغال برای صادرات، زغال فشرده می باشد که بسیار در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و هم چنین ترکیه و روسیه و دیگر کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد.

برای تولید این نوع زغال و هزینه راه اندازی خط تولید زغال فشرده حدود نود درصد را خاک زغال و ضایعات چوب تشکیل می دهد و 8 درصد آن را آب و تقریبا یک الی دو درصد از آن را چسب زغال تشکیل می دهد . چسب زغال معمولا از مواد طبیعی جهت چسبیدن مواد اولیه مخلوط شده استفاده می شود.

در خط تولید زغال فشرده ابتدا مواد اولیه را در دستگاه خرد کن به قطعات ریز تبدیل می کنند و بعد از آن در دستگاه میکسر مخلوط کرده و با اضافه کردن چسب مخصوص زغال برای قالب زنی به دستگاه پرس منتقل می کنند.

در پایان زغال های فشرده تولید شده را در دستگاه خشک کن قرار داده تا کاملا خشک شوند .

 

روند تولید زغال فشرده

خط تولید زغال فشرده دو روش انجام می ‌شود ؛ یکی از این روش ‌ها تولید زغال فشرده با استفاده از چوب می ‌باشد و دیگری تولید زغال فشرده با استفاده از ضایعاتی مانند خاک اره یا خاک زغال است که زغال به دست آمده از این روش زغال فشرده یا بریکتی و یا اصطلاحا چینی نامیده می شود. در ادامه انواع دستگاه زغال فشرده را معرفی میکنیم.

هزینه راه اندازی خط تولید زغال فشرده با توجه به در دسترس بودن مواد اولیه ارزان، بالا نیست. برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده باید بدانید که در حدود ۹۰% مواد اولیه شما خاک اره و تکه های چوب است. در تهیه زغال فشرده، مواد اولیه در دستگاه خردکن به تکه های ریز تبدیل می شوند. بعد آن وارد دستگاه میکسر شده و با هم ترکیب می شوند، سپس وارد دستگاه پرس یا فشرده سازی که اکسترودر است، می شود. بعد از این مراحل قالب های مکعبی و بریکت ها برای خشک شدن در خشک کن قرار می گیرند تا کاملا خشک شوند.

انواع دستگاه زغال فشرده

کوره‌ زغال فشرده کومپیند

بعد از فشرده سازی مواد خاک اره ،خاک زغال ،پوست گردو توسط دستگاهی به نام اکسترودری عمل تبدیل مواد خام به زغال در کوره‌ای به نام کومپیند انجام می‌شود.
در کوره زغال فشرده کومپیند به صورت تضمینی 100% گازگیری کامل و 100% بدون خامی، زغال یا زغال فشرده تولیدی به بهره برداری خواهد رسید. تا به اینجای کار سه قسمت کوره‌های صنعتی را برای شما توضیح دادیم؛ اکنون به سراغ تولید زغال فشرده می‌‎رویم.

تولید زغال فشرده یا بریکت

در این بخش دو مدل خط تولید زغال وجود دارد؛ یک مدل از این خط تولیدها با استفاده از خاک زغال صورت می‌پذیرد که خط تولید پرس هیدرولیک نامیده می‌شود و دومین خط تولید نیز با بهره‌گیری از خاک اره و پوست گردو و خاک زغال انجام می‌شود که دستگاه تولید زغال اکسترودری نام گذاری شده است:

خط تولید زغال پرس یا خاک زغال

مواد اولیه در این خط تولید، خاک زغال می‌باشد و از آن زغال تولید می‌شود که کیفیت مطلوب و رضایت بخشی را دارا است.

از خاک زغال می‌توان زغال قلیون و زغال کبابی به دست آورد؛ خوب است بدانید که در حالت معمول از این زغال به عنوان زغال قلیان و مجلسی استفاده می شود.و در تمامی کشورها من جمله ترکیه ،امارات و عمان و قطر و بخشی از عراق از این زغال استفاده میکنند.

این مطلب را هم از دست ندهید :
بهترین مجموعه اصطلاحات کوچه بازاری مردم ایران قسمت 39

اگر بتوانید نیازهای منطقه خودتان را بشناسید، یعنی بدانید که در آن منطقه چه نوع زغالی مورد استفاده قرار می‌‎گیرد و مردم آن‌جا به چه نوع زغالی بیشتر نیاز دارند، می‌توانید خط تولید و کارگاهی بسیار پر سود داشته باشید.
امروزه به دلیل فراوان بودن چای‌خانه‌ها، قهوه‌خانه‌ها، رستوران‌ها و به طور کل وجود غذا‌هایی که در پختن آن‌ها از زغال استفاده می‌شود و در واقع میل بالا به تهیه‌ غذا به صورت سنتی، راه اندازی یک خط تولید زغال فشرده می‌تواند اوضاع مالی و کاری شما را بسیار خوب کند و در سطح بالایی قرار دهد.
امروزه در کشور ایران و دیگر کشور‌های اروپایی، از زغال استفاده‌های بسیار زیادی می‌شود و به دلیل کمبود دستگاه تولید زغال فشرده در سراسر کشور، راه اندازی یک خط تولید زغال فشرده می‌تواند بسیار پر سود باشد.
داشتن کارگاه تولید زغال فشرده و می‌تواند شغلی بی دردسر و البته پر سود برای افراد جویای کار باشد و به دلیل نیاز مداوم کشور و صنایع مختلف به زغال، این خطوط تولید از کار نخواهند افتاد و در صورت اقدام، همواره در حال تولید و فروش زغال و حتی صادرات به کشور‌های دیگر خواهید بود.
ساخت یک کارگاه و داشتن خط تولید نیاز به سرمایه زیادی ندارد و آموزش خیلی زیادی هم نمی‌خواهد؛ مطمئن باشید هر هزینه‌ای که برای داشتن خط تولید و کارگاه بپردازید، بعد از گذشت مدتی کوتاه، چند برابر آن سرمایه از طریق فروش زغال به دست خواهد آمد.

عوامل موثر بر هزینه راه اندازی خط تولید زغال فشرده

شاید شما هم به عنوان یک تولید کننده بخواهید بدانید که برای خط تولید زغال فشرده نیاز به چه میزان بودجه دارین و چه عواملی بر روی هزینه های شما تاثیر میگذارد. در ادامه 100 % هزینه های مورد نیاز شما را بررسی میکنیم:
اولین فاکتور که جزو هزینه های قطعی شماست و 25 درصد از بودجه شما را در بر میگیرد هزینه تهیه مواد اولیه هست
دومین فاکتور که 10 درصد از بودجه را در بر میگیرد هزینه نیروی کار است
و همچنین 25 درصد شامل هزینه نیروی برق میشود
و 40 درصد بقیه هزینه ها نیز متغیر هستن و شامل رسیدگی و مراقب از خط تولید زغال فشرده شما میشود.
با توجه به موردی که بررسی شد بیشترین هزینه مربوط به رسیدگی و نگه داری دستگاه ها میباشد پس بهتر است از اول کار دستگاه های را انتخاب کنید که از عملکرد و کارایی آن کاملا مطمئن هستید تا بسیاری از هزینه های شما در دراز مدت کاهش پیدا کند.
برای خرید دستگاه ها به کیفیت و کارایی آنها توجه کنید و تنها به قیمت آن توجه نکنید!
قطعا نمیتوان یک دستگاه با کیفیت را با هزینه ای محدود تولید کرد و اگر دستگاهی با قیمت ارزان تهیه کرده باشید علاوه بر اینکه دائما باید در حال تعمیر برای نگه داری آن باشید در زمان طولانی نمیتوانید از آن استفاده کنید پس برای صرفه جویی در هزینه راه اندازی خط تولید زغال فشرده حتما دستگاه های با کیفیت خریداری کنید.